Noorder Rondrit Estafette

Noorder Rondrit Estafette

By 20 januari 2019 augustus 27th, 2020 No Comments

Zaterdag 1 juni 2019

De Noorder Rondrit Estafette is een avontuurlijke thema estafetteloop. Ontdek karakteristieke dijkdorpen in het Groninger Marengebied. Dit is een sportieve ervaring waarbij een estafette team 24 uur samenwerkt om de route door de provincie Groningen hardlopend af te leggen.

De hardloop route volgt nagenoeg de schaats route van de beroemde Noorder Rondrit. Deze schaatsklassieker is een tocht van 150 kilometer en werd voor het eerste gehouden in januari 1940 en is voor het laatst gereden in 1997.

Na de Elfstedentocht is het de bekendste en zwaarste schaatstocht die in Nederland wordt verreden.

Het Knuppelpad is een houten vlonderpad van 750 meter dwars door het moeras van ‘t Roegwold. Zo’n 6.000 jaar geleden was hier nog bos, nu vind je hier een moeras, dat zich razendsnel ontwikkelt. De boomstronken steken hier en daar boven het water uit.

Gebaseerd op de beroemde schaatsklassieker de Noorder Rondritten sinds januari 1940 by Hardloop.Events

Translate