Skip to main content
Noorder Rondrit Estafetteloop

Hangende Keukens

By 16 april 2019augustus 27th, 2020No Comments

Nog 15 dagen inschrijven voor de Noorder Rondrit Estafette 2019. De eerste editie ooit !

157 kilometer Dwars door het Groninger landschap.

België, Duitsland, Amerika, Finland of Zuid-Afrika, toeristen komen overal vandaan om de hangende keukens in Appingedam te zien. Zelfs Venetië heeft ze niet. Groningen en Appingedam zijn de twee middeleeuwse steden die de provincie rijk is. De hangende keukens zijn de beroemdste bezienswaardigheid van de stad, die in 1972 het predicaat beschermd stadsgezicht kreeg. Appingedam oogt nog onmiskenbaar als een stadje. In het centrum zijn vele van oorsprong middeleeuwse panden te bewonderen. Met als beroemdste bezienswaardigheden en de smalle bruggetjes boven het Damsterdiep.

Translate